NOS Nieuws

Bandenprikker slaat weer toe in Westland

In Monster zijn vannacht van 50 auto's de banden lekgestoken. De politie verwacht dat zich meer eigenaren zullen melden.

Het Westland wordt al meer dan een half jaar geteisterd door een bandenprikker, die al meer dan 250 keer toesloeg.

Slash

Of dezelfde persoon of personen nu opnieuw actief zijn geweest, is nog onduidelijk. De dader of daders opereren onder de naam 'Slash'. Op één auto is de tekst Monster is geslashed achtergelaten.

De politie hoopt dat bewakingscamera's de dader van vannacht hebben vastgelegd of dat mensen die de dader denken te kennen dat melden.

Verontschuldiging

Het is de derde keer binnen een maand dat in Monster de banden zijn lekgestoken. De eerste keer was in de nacht van 7 april. De dader "verontschuldigde" zich toen voor de betrekkelijk lange afwezigheid (vijf weken), omdat hij het "te druk" zou hebben gehad. Een week later sloeg hij opnieuw toe en prikte hij tientallen banden lek.

Eerder werden banden lekgeprikt in 's-Gravenzande en Naaldwijk. Burgemeester Sjaak van der Tak zei in april tegen Omroep West dat hij hoopt dat de bandenprikker snel wordt gepakt en niet door een inwoner van het Westland wordt betrapt. "Want in mijn beleving wordt hij dan gefileerd."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl