George H.W. Bush links naast zijn zoon George Bush junior in 2013
NOS Nieuws

Trump hoeft niet te rekenen op steun van de familie Bush

Donald Trump hoeft in zijn strijd voor het Witte Huis niet te rekenen op steun van de familie Bush. Een woordvoerder van George H.W. Bush laat aan de Texas Tribune weten dat het voor het eerst is dat hij zijn steun niet uitspreekt voor de Republikeinse presidentskandidaat. En ook zijn zoon George W. Bush is niet van plan Trump een steuntje in de rug te geven.

"Oud-president Bush is 91 en houdt zich daarom niet meer bezig met politiek", laat een woordvoerder weten. "Hij maakte een uitzondering voor Jeb, maar dat was de uitzondering die de regel bevestigt."

De andere zoon van Bush Sr., Jeb Bush, was eerder deze campagne een van de tegenkandidaten van Trump. Zijn campagne werd geen succes. In februari trok hij zich terug uit de strijd om de Republikeinse presidentskandidaat te worden.

De lawaaierigste in de kamer is niet altijd de sterkste.

Bush jr. over Trump

George W. Bush mengde zich tijdens de kandidatuur van zijn broer Jeb ook heel even in de strijd. Toen liet hij al doorschemeren geen fan van Trump te zijn. Hij verwees naar de populistische uitlatingen van Trump. "De lawaaierigste in de kamer is niet altijd de sterkste", zei Bush tijdens een campagnebijeenkomst.

Trump is de enige overgebleven kandidaat nadat zowel Ted Cruz als John Kasich deze week stopten. Het is geen geheim dat hij moeilijk ligt bij het establishment van de partij.

Een prominente strateeg van de partij ging zelf zo ver dat hij voor Democraat Hillary Clinton zal kiezen tijdens de verkiezingen. Mark Salter, ooit topadviseur van presidentskandidaat John McCain, zei dat hij het moddergooien van Trump zat is. "Ik steun haar", twitterde hij.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl