Gareth Bale viert zijn doelpunt tegen Manchester City

Real completeert Madrileense finale

De finale van de Champions League op 28 mei wordt net als twee jaar geleden een Madrileens onderonsje. Atlético had zich dinsdag al geplaatst, een dag later voegde Real zich bij zijn buurman door Manchester City te verslaan: 1-0.

De wedstrijd in Engeland was geëindigd in een bloedeloos 0-0 gelijkspel en ook in Madrid kwam het duel maar moeizaam op gang. Het eerste kwartier telde maar één kansje: Cristiano Ronaldo kopte ruim over.

Even later lag de bal wel in het net. Gareth Bale wilde voorzetten, maar de Welshman zag de bal via het been van Fernando in het net vliegen. De bezoekers stelden daar weinig tegenover, al raakte Fernandinho pal voor rust de paal.

City ongevaarlijk

Ook in de tweede helft was Real de betere en had het de wedstrijd op slot kunnen gooien. Luka Modric schoot echter te zacht in, Ronaldo's kopbal werd door de keeper gekeerd en die van Bale eindigde op de lat.

City kwam in het hele verhaal niet meer voor, maar had slechts een moment van brille of een seconde Spaanse onoplettendheid nodig om zich alsnog te plaatsen voor zijn eerste Champions League-finale.

Van beide was echter geen sprake. Real, dat dit seizoen in de Champions League nog geen treffer tegen had gekregen in Madrid, bleef alert en speelde de wedstrijd professioneel uit. Een ook de brille bleef uit, al was Sergio Agüero een keer dichtbij. Zijn schot ging net over.