Nederlandse fietsen zijn ook erg gewild in het buitenland.
NOS Nieuws

Nederland blijft grootste fietsexporteur van Europa

Nederland is net als voorgaande jaren de grootste exporteur van fietsen in Europa. Vorig jaar werd er voor 793 miljoen euro aan fietsen uitgevoerd, 14 procent meer dan in 2014.

Samen met Duitsland vormt ons land een duidelijke kopgroep, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Ten opzichte van 2013 en 2014 loopt Nederland iets uit op Duitsland.

Nederland neemt een kwart van de fietshandel in de EU voor zijn rekening. Het grootste deel van de uitgevoerde fietsen wordt hier ook gemaakt, het overige deel bestaat uit ingevoerde fietsen die vervolgens weer worden uitgevoerd. Daarbij gaat het vooral om fietsen uit China en Taiwan.

Elektrische fietsen

Dat de elektrische fiets zo in opmars is, blijkt ook uit de importgegevens. Vorig jaar steeg de import van e-bikes met 46 procent tot ruim 103 miljoen euro. Dat is bijna 20 procent van de totale fietsimport. Meer dan de helft van de elektrische fietsen komt uit China.

Nederland exporteert zelf vooral fietsen die niet elektrisch worden aangedreven. Slechts 8 procent van de uitgevoerde fietsen is elektrisch.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl