Tom Dumoulin tijdens de ploegenpresentatie van Alpecin voor de Giro
NOS WielrennenAangepast

Dumoulin begint om 16.47 uur aan jacht op roze trui

Zonder titelverdediger Alberto Contador gaat vrijdag de 99ste editie van de Ronde van Italië van start. De eerste etappe, een individuele tijdrit van 9,8 kilometer, is in Apeldoorn en ook de tweede (Arnhem-Nijmegen) en derde (Nijmegen-Arnhem) etappe vinden plaats in Nederland.

Na het afscheid van Gelderland gaat het roze circus verder in Italië. In totaal staan er drie individuele tijdritten en zeven bergetappes op het programma.

Via een liveblog op internet

Naast voorbeschouwingen, reportages en interviews zijn alle etappes dagelijks te volgen via een liveblog op NOS.nl. Op Teletekst zijn alle verslagen, uitslagen en standen te vinden op de pagina's 850 tot en met 855.

  • NOS
    De eerste etappe van de Giro d'Italia 2016
  • NOS
    De tweede etappe van de Giro d'Italia 2016
  • NOS
    De derde etappe van de Giro d'Italia 2016
  • NOS
    De vierde etappe van de Giro d'Italia 2016

In het weekend op tv

De eerste 'Nederlandse' etappes worden ook uitgezonden op televisie. In een extra uitzending van Studio Sport bespreken Dione de Graaff en Herman van der Zandt vrijdag (vanaf 14.15 uur), zaterdag (vanaf 12.45 uur) en zondag (vanaf 14.15 uur) de eerste ontwikkelingen in de Giro.

Vaste analisten Danny Nelissen, Thijs Zonneveld en Rob Harmeling schuiven aan bij de presentatoren. In de weekenden daarop zijn de etappes eveneens live te zien op NPO 1. Etappe dertien (vrijdag 20 mei) en negentien (vrijdag 27 mei) worden ook rechtstreeks uitgezonden in een extra uitzending van Studio Sport op NPO 1.

De Giro d'Italia in Nederland

Radio Giro d'Italia

Ook de radio 'kleurt roze' de eerste dagen van de Giro. Van donderdag tot en met zaterdag zijn er extra uitzendingen op NPO Radio 1 vanaf verschillende locaties met heel veel gasten uit de wielerwereld.

Radio Giro d'Italia start donderdag (18.00-23.00 uur) vanuit het stadhuis in Apeldoorn. De eerste tijdrit wordt gevolgd (12.00-18.30 uur) bij de finish in Apeldoorn, voor Theater Orpheus. Tijdens de tweede etappe is er van 15.00 tot 18.00 uur uitzending en van 20.00 tot 21.00 uur is er een extra uitzending vanuit het hotel van Lotto-Jumbo in Oosterbeek.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl