NOS Nieuws

'Uitspraak voelt als steun voor Mariska's familie'

De familie van Mariska Peters is volgens hun advocaat tevreden met de uitspraak van de rechter. Johan P. heeft 20 jaar gevangenisstraf en tbs opgelegd gekregen voor het verkrachten en doden van zijn 21-jarige nichtje Mariska.

Het vonnis leidde tot applaus vanaf de tribune, die vol zat met familieleden van Mariska. "Ze zijn bij iedere zitting geweest", vertelt advocaat Bas Pernot. "Deze uitspraak voelt als een ontzettende steun, vooral na alles wat er na de dood van Mariska is gebeurd."

Met de zoektocht is hij nota bene zelf nog naar de Hatertse Vennen geweest.

Advocaat van de familie Bas Pernot

In de periode na de vermissing van de vrouw hielp oom Johan mee met zoeken. "Hij zette berichtjes op Facebook met 'help, mijn nichtje is verdwenen'", zegt Pernot. "Met de zoektocht is hij nota bene zelf nog naar de Hatertse Vennen geweest." Twee weken na haar vermissing werd het lichaam van Mariska op die plek gevonden.

Na de vondst hielp Johan volgens Pernot mee met het dragen van de kist tijdens de begrafenis. "Hij liep voorop in de stille tocht en legde bloemen bij haar graf. Dat is onvoorstelbaar."

Laatste fase tbs

Johan was veroordeeld wegens incest met zijn dochter en was bezig met de laatste fase van zijn behandeling in een tbs-kliniek. Pernot vindt de gebeurtenissen zorgwekkend. "Hij gebruikte gedurende die periode drugs en heeft Mariska gedood. Hoe kan dat gebeuren?"

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl