Nabil Amzieb
NOS Nieuws

Negen tips over onthoofdingszaak Amsterdam

De politie in Amsterdam heeft na de uitzending van Opsporing Verzocht van gisteravond negen tips binnengekregen over de onthoofdingszaak van van Nabil Amzieb. Of daar bruikbare tips bijzitten is nog niet bekend.

In de uitzending zei de politie dat familie en vrienden graag willen dat de zaak wordt opgelost, maar ook dat er weinig bereidheid is om erover te praten. Met nadruk werd gezegd dat mensen ook vertrouwelijk hun informatie kwijt kunnen, zonder dat hun naam in het dossier komt te staan.

Parkeerplaats

In die uitzending waren niet eerder vertoonde zwart-witbeelden te zien van het in brand steken van de Volkswagen Caddy waarin het onthoofde lichaam van Amzieb is teruggevonden. Dat was op een parkeerplaats in Amsterdam Zuidoost. Ook is te zien hoe de dader naar een fiets rent en daarmee wegrijdt.

Amzieb werd op de avond van vrijdag 4 maart voor het laatst gezien. De beelden op de parkeerplaats zijn in de nacht van maandag 7 op dinsdag 8 maart gemaakt. Een dag later zette iemand het hoofd van Amzieb voor een waterpijpcafé aan de Amstelveenseweg.

Ook dat werd door een bewakingscamera gefilmd. Nadat die beelden in Opsporing Verzocht waren getoond, kreeg de politie enkele tientallen tips binnen. De politie gaat ervan uit dat Amzieb een slachtoffer is van een conflict in de Amsterdamse onderwereld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl