NOS Voetbal

Guardiola: heb mijn leven voor deze ploeg gegeven

Guardiola: we hebben er alles aan gedaan

Voor de derde keer op rij werd Pep Guardiola met Bayern München uitgeschakeld in de halve finales van de Champions League. De thuiszege van 2-1 op Atlético Madrid was na de nederlaag vorige week in Spanje niet genoeg voor het felbegeerde ticket voor de eindstrijd op 28 mei in Milaan.

De 45-jarige Catalaan, die komende zomer bij Manchester City aan de slag gaat, kreeg na de derde opeenvolgende domper in Europa de vraag of zijn missie bij de Duitse recordkampioen nu mislukt is. "Misschien", sprak hij een tikje berustend.

Guardiola, die dit seizoen nog de Duitse titel en Duitse beker kan winnen, bleef in München vierkant achter zijn ploeg staan. "We hebben een geweldig reeks in de Champions League gehad. Ik lijd nu mee met de spelers. Ik heb mijn best gedaan, ik heb mijn leven voor deze ploeg gegeven. Bayern gaat met dit team een grote toekomst tegemoet. Deze spelers zijn 'wow', ik ben trots op hen."

Robert Lewandowski

'Trainer niet kunnen belonen'

"We hebben er alles aan gedaan, maar het is niet gelukt", zei aanvoerder Philipp Lahm. "Het is triest dat we onze trainer niet kunnen belonen voor de afgelopen drie jaar. Het is bitter dat je na zo'n wedstrijd met lege handen staat."

"Dit doet zeer", zei aanvaller Robert Lewandowski, maker van de tweede Duitse treffer. "We hadden het verdiend om in de finale te staan, maar dat is voetbal."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl