De nieuwe beelden van het busje in Amsterdam-Zuidoost
NOS Nieuws

Nieuwe beelden in zaak van onthoofde man Amsterdam

In Opsporing Verzocht zijn nieuwe beelden getoond van de moordzaak Nabil Amzieb, de man wiens hoofd in maart werd gevonden voor een shisha-lounge in Amsterdam. Te zien is hoe een busje met daarin zijn onthoofde lichaam explodeert en in brand vliegt.

Eerder werden al beelden uitgezonden van de man die het hoofd op straat achterliet. De vanavond uitgezonden beelden laten zien hoe de Volkswagen Caddy op 8 maart om 01.00 uur 's nachts in Amsterdam Zuidoost wordt achtergelaten. Een uur later is er een explosie. Een man op een fiets slaat daarna op de vlucht.

Het VW-busje was in Utrecht gestolen. Amzieb had bijna geen kleren meer aan toen de auto in brand werd gestoken, zegt de politie. Zijn kleding is niet teruggevonden.

Woordvoerder Ellie Lust van de politie in Amsterdam zei in Opsporing Verzocht dat er informatie moet zijn over de moord in kringen rond de 23-jarige Amzieb, maar dat er weinig bereidheid is om te praten. Volgens Lust was de vermoorde man een kleine speler in het criminele milieu.

De politie gaat uit van meerdere daders. Er is een beloning van 20.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl