Een Leicester CIty-fan kijkt naar een projectie van James Vardy

Leicester is kampioen, maar waar ligt die stad eigenlijk?

Leicester is geen grauw niemandsland meer, maar een toeristische trekpleister. Eerst was er de herbegrafenis van Koning Richard III nadat er onlangs resten van hem werden gevonden, en nu is er de sprookjesachtige landstitel voor Leicester City.

Peter Soulsby, burgemeester van de tiende stad van Engeland qua inwoners (330.000), kan zijn geluk niet op. "Het sterkt de trots en 't zelfbewustzijn van Leicester, maar ook de reputatie van de stad."

"Mensen kennen Leicester tegenwoordig", gaat de burgemeester verder. "En wij kunnen mensen vertellen over onze 2.000 jaar geschiedenis. En over de veelzijdigheid van 't huidige Leicester en onze sportieve prestaties."

Volgens Sarah Harrison, directeur van de CityCenter in Leicester, komen er miljoenen in het laatje. "De pubs, de clubs, de hotels. We overleggen met hoteliers al over nieuwe hotels."

Romeinse stad

De geschiedenis van Leicester, de grootste stad in East Midlands, waar de burgemeester aan refereert, is een interessante, vindt Stuart Dawkins van de Kamer van Koophandel: "Leicester is een Romeinse stad, met veel historische bezienswaardigheden, maar dat is niet bekend."

Het afgelopen jaar zal daar ongetwijfeld verandering in aan brengen. "Mensen weten nu waar Leicester ligt", aldus Dawkins.

Maar blijft dat zo? Rob Tanner, Leicester City-volger voor de krant Leicester Mercury, houdt zijn hart vast met het huidige succes. "Je ziet wel vaker dat ploegen die onverwacht hoge ogen gooien één fantastisch seizoen hebben en dat het daarna inzakt."

Daar wil niemand in Leicester momenteel aan denken met de euforie rond de titel. "Alles is mogelijk in Leicester", besluit Harrison.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl