Voetballer Messi heeft 'kleine Messi' een echt shirt gestuurd
NOS Nieuws

'Kleine Messi' vlucht uit angst voor kidnapping

Een jongetje van 5 dat op sociale media bekend is geworden als de ‘kleine Messi’ is met zijn familie Afghanistan ontvlucht uit angst voor kidnapping. Een foto van het voetballertje, Murtaza Ahmadi, werd begin dit jaar veel gedeeld op sociale media.

Murtaza draagt op de foto een plastic tasje in de kleuren van het voetbalelftal van Argentinië, met op de achterkant 'Messi' geschreven. De BBC spoorde het jongetje op, waarna Messi hem een echt, gesigneerd voetbalshirt van het Argentijnse nationale elftal stuurde. De familie is nu wegens bedreigingen gevlucht naar Pakistan.

Kidnapping

Tegen het ene persbureau zegt een oom dat de familie bang is dat het jongetje zal worden gekidnapt voor losgeld door criminelen of terroristen, nu hij zo beroemd is geworden. Tegen een ander persbureau zegt de vader van het jongetje, Mohammad Arif Ahmadi, dat de vlucht van de familie het gevolg is van anonieme dreigtelefoontjes en een dreigbrief van de Taliban.

De Taliban vroegen waarom mijn zoon niet aan het leren was uit de Koran op een islamitische school en waarom ik hem in plaats daarvan aanmoedigde om te voetballen

Vader Mohammad Arif Ahmadi

“In die brief vroegen de Taliban waarom mijn zoon niet aan het leren was uit de Koran op een islamitische school en waarom ik hem in plaats daarvan aanmoedigde om te voetballen”, zegt de vader tegen persbureau AP. De Taliban hebben niet gereageerd op de mededelingen van de vader.

Tegen een Frans persbureau zegt vader Ahmadi dat de familie zich in Pakistan ook niet veilig voelt en dat hij de UNHCR, de vluchtelingenorganisatie van de VN, heeft gevraagd om naar een veilig land te worden gestuurd. Een vertegenwoordiger van de UNHCR heeft dat bevestigd tegenover het persbureau, AFP, en gezegd dat de aanvraag wordt bekeken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl