NOS Nieuws

Megafestival met oude rockers in Californië

De Amerikaanse concertorganisator Goldenvoice organiseert in de herfst in Californië een megafestival met oude rockers. De line-up leest als een boek over muziekgeschiedenis uit de jaren zestig en zeventig en bestaat uit The Rolling Stones, Bob Dylan, Paul McCartney, Neil Young, Roger Waters (Pink Floyd) en The Who.

Het festival heet Desert Trip en wordt van 7 tot en met 9 oktober gehouden. De muzikanten treden op op het Empire Polo Field in Indo waar ook het Coachella muziekfestival ieder jaar wordt gehouden. De optredens beginnen pas na zonsondergang,

  • Reuters
    Paul McCartney in Roskilde vorig jaar
  • Reuters
    Neil Young tijdens een concert vorig jaar in Washington
  • ANP
    Rolling Stones-zanger Mick Jagger in Havana, Cuba
  • Reuters
    Roger Daltrey en Pete Townsend vorig jaar in de VS
  • AFP
    Bob Dylan op het podium in Frankrijk in 2012
  • Reuters
    Roger Waters van Pink Floyd in Boekarest in 2013

De eerste dag spelen The Rolling Stones en Bob Dylan, op dag twee zijn Paul McCartney en Neil Young aan de beurt, Roger Waters en The Who sluiten het festival af. Een dagkaart begint bij 200 dollar, de prijs kan oplopen tot 1600 dollar.

Geruchten over het festival doken vorige maand op. Tegen de ​BBC zei Roger Daltrey van The Who later dat het een "once-in-a-lifetime" line-up is. "We moeten het onder ogen zien, het is het eind van een tijdperk. We zijn de laatst overgeblevenen van onze generatie."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl