Danny Blind (m) vorig jaar in Hoenderloo met Jetro Willems (l) en Georginio Wijnaldum (r)
NOS Voetbal

Trainingsstages Oranje gaan niet door

De geplande trainingsstages van het Nederlands elftal in mei in Hoenderloo gaan niet door, zo heeft de KNVB bekendgemaakt. De Nederlandse voetbalbond noemt de clubverplichtingen van een groot aantal (kandidaat-)internationals als reden. Zo maken Ajax en PSV na het seizoen een trip naar China.

Oorspronkelijk stonden voor Oranje in de periode van donderdag 12 mei tot vrijdag 20 mei trainingsstages op de Veluwe op het programma. Die waren bestemd voor (kandidaat-)internationals die het seizoen bij hun club hadden afgesloten en geen (internationale) competitie- en/of bekerverplichtingen meer hadden.

Wel naar Portugal

Het geplande trainingskamp in Lagos gaat wel door. Spelers en staf van het Nederlands elftal verzamelen zondag 22 mei op Schiphol en vliegen die avond naar Portugal. Daarna speelt Oranje oefenduels in en tegen Ierland (vrijdag 27 mei), Polen (woensdag 1 juni) en Oostenrijk (zaterdag 4 juni).

Bondscoach Danny Blind maakt aanstaande vrijdag (6 mei) de voorlopige selectie bekend. De definitieve samenstelling van de spelersgroep wordt tussen 16 en 20 mei duidelijk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl