Cristiano Ronaldo trainde weer volop mee in aanloop naar de CL-return tegen Manchester City
NOS Voetbal

Ronaldo terug in basis Real Madrid

Cristiano Ronaldo is fit genoeg om woensdagavond weer te spelen bij Real Madrid in de halve finales van de Champions League. Trainer Zinedine Zidane heeft direct een basisplaats ingeruimd voor de sterspeler.

De Madrilenen gaan proberen in eigen stadion een finaleplaats af te dwingen ten koste van Manchester City.

Zidane: hij gaat spelen

"Cristiano is in goede vorm. Hij is honderd procent en gaat spelen", vertelde Zidane op een persconferentie in aanloop naar de wedstrijd. Ronaldo miste de laatste drie wedstrijden bij Real Madrid door een bovenbeenblessure.

Optimistische Zidane: het gaat goed met Ronaldo

Karim Benzema is er niet bij. De Franse spits viel vorige week in de eerste wedstrijd tegen Manchester City (0-0) geblesseerd uit. "We willen geen risico met hem nemen", aldus Zidane.

Teamarts Portugal waarschuwt Ronaldo

Bij de Portugese voetbalbond zijn ze niet blij met de aanstaande rentree van Ronaldo. Teamarts Nuno Campos waarschuwde dat hij deelname aan het EK komende zomer mogelijk op het spel zet.

"Als het om een serieuze hamstringblessure gaat, is de hersteltijd minimaal 18 tot 21 dagen", vertelde de arts aan de Engelse krant Manchester Evening News.

"Als hij dan toch speelt, bestaat de kans dat de blessure verergert en het EK voor hem in gevaar komt. Maar als het slechts om een verrekking gaat, zou hij wel kunnen spelen tegen City", voegde Campos daar nog aan toe.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl