Politie bij het huis in Höxter waar de verschrikkingen zich afspeelden
NOS Nieuws

Duits stel martelde zeker twee vrouwen dood

In Höxter, in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen, heeft een koppel verschillende vrouwen wekenlang vastgehouden, mishandeld en vermoord.

Afgelopen vrijdag werd het koppel, een man en zijn ex-vrouw, aangehouden door de politie. Ze probeerden een ernstig mishandelde vrouw naar haar eigen woning terug te rijden. Onderweg begaf de auto het en voelde het stel zich gedwongen een ambulance te bellen voor hun slachtoffer. In het ziekenhuis stierf ze aan ernstig hoofdletsel.

De vrouw was in contact gekomen met het duo via een contactadvertentie van de man. Hij gaf aan een stabiele relatie te zoeken en na een korte periode van kennismaking trok het slachtoffer bij de daders in. Daar werd ze wekenlang zwaar mishandeld.

In stukken gehakt en opgestookt

Vandaag bleek dat zij niet het eerste slachtoffer was. Ook in 2014 werd een vrouw vastgehouden en vermoord, zo biechtte een van de daders op. De slachtoffers werden geboeid, geschopt en ze moesten op de vloer slapen. Het lichaam van het slachtoffer uit 2014 werd in een diepvries bewaard en later in kleine stukken gehakt en opgestookt.

Inmiddels heeft ook een vrouw uit de omgeving van Berlijn zich gemeld als slachtoffer. Zij werd eveneens zwaar mishandeld, maar overleefde het wel. Omdat er eerder ook al vrouwen zijn gezien met het koppel onderzoekt de politie of er meer slachtoffers zijn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl