NOS NieuwsAangepast

Doden door val uit hoogwerker twee vijftigers uit Someren

  • AS Media
    Vermoedelijk schoot het bakje los van de hoogwerker. Een derde man is gewond naar het ziekenhuis vervoerd.
  • Martijn van der Zande / NOS

Bij een hotel in Zaltbommel zijn drie mensen uit een hoogwerker gevallen. Twee van hen zijn overleden en één is zwaargewond geraakt. De twee doden zijn 51 en 53 jaar. Het gewonde slachtoffer is 24 jaar. Alle drie komen uit Someren.

Het ongeluk gebeurde langs de A2, bij een al jaren leegstaand hotel dat wordt omgebouwd tot Van der Valk-hotel. Volgens Omroep Gelderland ging het waarschijnlijk mis bij het ophangen van een spandoek van het bouwbedrijf, aan de achterkant van het pand.

De hoogwerker staat nog overeind, maar het bakje waar de mensen in zaten, staat op de grond. Het lijkt er volgens Omroep Gelderland op dat het bakje is losgeschoten.

De drie werkten voor Wijnen Bouwgroep uit Someren. Het bedrijf heeft zijn medeleven met de familieleden van de slachtoffers uitgesproken. Voor de collega's van de drie die erbij waren, wordt professionele hulp geregeld.

De Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid onderzoekt hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren. Ook de Onderzoeksraad voor Veiligheid is een verkennend onderzoek begonnen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl