Eurocommissaris van Economische en Financiële Zaken Pierre Moscovici
NOS Nieuws

Europa stelt groeicijfers 2016 en 2017 bij

De Europese Commissie heeft zijn verwachtingen over de economische ontwikkeling in de negentien eurolanden iets naar beneden bijgesteld. De groei bedraagt dit jaar 1,6 procent en volgend jaar 1,8 procent. In februari was de groeiverwachting voor beide jaren nog 0,1 procent hoger.

De belangrijkste bedreigingen voor de economische ontwikkeling zijn de afnemende groei in China en het mogelijke vertrek van Groot-Brittannië uit de Europese Unie.

De werkloosheid daalt verder dan eerder was verwacht, maar net als bij de groeicijfers, zijn er grote verschillen tussen de verschillende EU-landen, met Duitsland (werkloosheid 4,6 procent dit jaar) en Griekenland (24,7 procent dit jaar) als uitersten.

Spanje en Frankrijk

Eurocommissaris Moscovici maakt zich zorgen over de overheidstekorten van Spanje en Frankrijk. Beide landen krijgen hun tekort niet onder de afgesproken drie procent.

In Nederland groeit de economie dit jaar met 1,7 procent en volgend jaar met 2 procent. De werkloosheid daalt in 2017 tot tot 6,1 procent, het overheidstekort tot 1,2 procent van het bbp.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl