In samenwerking met
RTV Noord
NOS Nieuws

FNV: acties bij kartonfabrikant dreigen maanden te duren

De stakingen bij kartonfabrikant Solidus Solutions in de provincies Groningen en Drenthe dreigen maanden te duren. Daarvoor waarschuwt de vakbond FNV.

Bij het voormalige Smurfit Kappa zitten de onderhandelingen over een nieuwe cao muurvast. De directie wil afspraken maken over een loonsverlaging van 6 procent.

Medewerkers van het filiaal in Bad Nieuweschans hebben uit protest vanochtend het werk neergelegd. Collega's in de vestiging in Coevorden deden dat gistermiddag ook al.

Rechtszaak

Over ruim een week voert het personeel opnieuw actie als er een rechtszaak is van de ondernemingsraad tegen de directie. De zaak draait om het uitblijven van een raad van commissarissen die toezicht moet houden op de arbeidsverhoudingen binnen het bedrijf. Daarover waren al afspraken gemaakt, maar volgens de ondernemingsraad worden deze niet nagekomen.

"De nieuwe eigenaren van het bedrijf stellen zich star op", zei Albert Kuiper van de vakbond FNV bij RTV Noord. Volgens hem is dat slecht voor de motivatie van het personeel.

Investeerders

Solidus Solutions heeft vestigingen in Bad Nieuweschans, Oude Pekela, in de stad Groningen en Coevorden. Er werken in totaal 450 mensen. Vorig jaar veranderde Smurfit Kappa van naam nadat het bedrijf door investeerders was opgekocht.

Advertentie via Ster.nl