Fabio Aru won in 2015 de Vuelta
NOS Wielrennen

Vuelta deelt vier wildcards uit

De organisatie van de Vuelta heeft de vier wildcards bekendgemaakt. De Franse ploegen Cofidis en Direct Energie, het Spaanse Caja Rural-Seguros RGA en het Duitse Bora-Argon 18 verschijnen op 20 augustus aan de start in de Ronde van Spanje. De achttien WorldTour-ploegen, waaronder Lotto-Jumbo en Giant-Alpecin, waren al zeker van deelname.

Het Nederlandse Roompot-Oranje Peloton greep opnieuw naast een uitnodiging. De ploeg rijdt daardoor net als vorig seizoen geen enkele grote ronde. Roompot had dit jaar kleine hoop om van start te gaan in de Nederlands getinte Ronde van Italië, maar tegelijkertijd gaf de ploeg ook aan dat dat nu nog te vroeg zou zijn.

In januari zei teammanager Michael Zijlaard: "Het is ons plan om binnen vijf jaar, met onze compleet Nederlandse ploeg, aan de Tour de France mee te doen. Aan die filosofie is niks veranderd."

Aru

De Italiaan Fabio Aru won vorig jaar de Ronde van Spanje. Op de voorlaatste dag reed de Astana-renner de Nederlandse troef Tom Dumoulin uit de rode leiderstrui.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl