Mikel Landa hoopt Team Sky aan de eindzege in de Giro te helpen
NOS Wielrennen

Landa en Viviani speerpunten voor Sky in Giro

Mikel Landa moet Team Sky de eindzege in de Giro bezorgen. De Spanjaard is aangewezen als kopman voor de Ronde van Italië. Vorig jaar werd Landa, destijds in het shirt van Astana, derde in het eindklassement.

Landa zal onder anderen worden bijgestaan door zijn landgenoten Mikel Nieve en David Lopez. Ook de Ieren Nicolas Roche en Philip Deignan en de Colombiaan Sebastián Henao rijden in dienst van de kopman. Sergio Henao (neef van Sebastián) zou in eerste instantie starten in de Giro, maar hij is door Sky voorlopig uit koers gehaald vanwege een onderzoek naar zijn schommelende bloedwaarden.

Ian Boswell (Verenigde Staten), Christian Knees (Duitsland) en Elia Viviani (Italië) maken het team compleet. De Italiaan mag in de sprints voor zijn eigen kansen rijden. Veel hulp hoeft hij niet te verwachten, want alle pijlen van de Britse ploeg zijn gericht op een goed eindklassement voor Landa.

De Nederlanders Wout Poels en Danny van Poppel ontbreken. Luik-Bastenaken-Luik-winnaar Poels gaat later in het seizoen vrijwel zeker naar de Tour de France, om daar titelverdediger Chris Froome te ondersteunen.

De Giro d'Italia in Nederland

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl