Koen Verweij bij de presentatie van schaatsteam Team4Gold
NOS Schaatsen

Gemotiveerde Verweij kiest eigen weg

Koen Verweij heeft zijn "motivatie en drive" weer terug en kiest zijn eigen weg. Dat zegt de 25-jarige schaatser in reactie op het nieuws dat hij Team Justlease.nl gaat verlaten. Verweij traint voorlopig met een wielerteam en een krachttrainer.

"Ik ben niet ingegaan op het aanbod van Justlease.nl, omdat ik het sportief niet als de beste route richting olympisch goud zie", vertelt Verweij, die afgelopen jaar wel deel uitmaakte van het team, maar niet officieel onder contract stond bij de ploeg van onder anderen Ireen Wüst.

Lastig anderhalf jaar

Bovendien reed Verweij afgelopen seizoen geen wedstrijden, omdat hij overtraind was. "Ik heb een lastig anderhalf jaar achter de rug en ik ben dan ook dankbaar dat ik van de diensten van het team gebruik heb kunnen maken."

Met een goed plan kan iedereen me altijd bellen.

Koen Verweij

"Ik merk dat ik grote stappen voorwaarts maak. Mijn motivatie en drive zijn weer terug. In eerste instantie train ik allround en later zullen we zien welke kant ik dan op ga."

Goed plan

Op dit moment traint de schaatser met het wielerteam Parkhotel Valkenburg en een krachttrainer. "Met hen maak ik een goed schema en mijn basis is al een stuk verbeterd. Op een later moment zal ik zeker met een schaatscoach aan de slag moeten, maar ik ben nu nog met niemand in gesprek."

Verweij geeft aan dat hij voor alle opties openstaat. "Misschien sluit ik aan bij een ander team, sluiten andere schaatsers bij mij aan of kijk ik naar het buitenland. Met een goed plan kan iedereen me altijd bellen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl