Steven Kruijswijk droeg vorig jaar tijdens de Giro een aantal dagen de bergtrui
NOS Wielrennen

Kruijswijk kopman Lotto-Jumbo in de Giro

Lotto-Jumbo heeft Steven Kruijswijk als kopman gebombardeerd voor de Giro d’Italia. De Brabander eindigde vorig jaar als zevende in het algemeen klassement van de Italiaanse koers.

“Het klassement is het hoofddoel voor ons”, zegt ploegleider Addy Engels. “We willen vrijuit koersen om daar zo’n goed mogelijk resultaat in te halen. Dat wil niet zeggen dat we elke dag lukraak in de aanval gaan, maar op dagen dat we denken dat de aanval naar de finish kan rijden, gaan we het proberen."

De 28-jarige Kruijswijk, die in 2011 als eens achtste werd, zegt alle vertrouwen te hebben om wederom in de toptien van het klassement te eindigen.

“Als ik mijn niveau van vorig seizoen kan evenaren, kan het mooi worden", zegt de renner. "Mijn voorbereiding is nagenoeg identiek geweest aan die van een jaar geleden en ik ben uit de problemen gebleven."

Selectie

Kruijswijk wordt ondersteund door de ervaring van Jos van Emden, Martijn Keizer, Maarten Tjallingii en Bram Tankink. De overige renners van Lotto-Jumbo in de Giro zijn Primoz Roglic (Slv), Enrico Battaglin (Ita), Moreno Hofland en Twan Castelijns.

De Giro d'Italia start op vrijdag 6 mei in Apeldoorn met een tijdrit.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl