Jan Vertonghen is dit seizoen een van de steunpilaren bij Tottenham Hotspur
NOS Voetbal

Spurs kunnen hoop alleen in leven houden met zege

Alleen wanneer Tottenham Hotspur vanavond Chelsea verslaat op Stamford Bridge, ligt de titelstrijd in Engeland nog een klein beetje open.

Met nog drie duels te gaan hebben de Spurs een achterstand van acht punten op Leicester City. Er moet dus gewonnen worden in Londen. Een gelijkspel of verlies betekent dat de titel voor Leicester is.

Ranieri wellicht kampioen in vliegtuig

De revelatie van dit Premier League-seizoen zal in dat geval flink feesten, maar zonder trainer Claudio Ranieri. De Italiaan verneemt het nieuws waarschijnlijk als laatste, omdat hij op dat moment terugvliegt vanuit Italië waar hij vandaag ​zijn moeder bezoekt.

De ploeg van trainer Guus Hiddink zal echter een niet zo makkelijk te nemen horde zijn voor Mauricio Pochettino en zijn mannen. Tottenham won namelijk in competitieverband voor het laatst bij Chelsea in 1990.

Leicester-fans eren succestrainer Ranieri

Mocht Hiddink verliezen, dan zal hij zijn geld waarschijnlijk alsnog op Leicester zetten. "Druk kan ervoor zorgen dat sommige ploegen bezwijken, maar dat hebben zij nog niet gedaan. Een belangrijke kwaliteit. Ze gaan het hele seizoen al heel koeltjes om met de druk en blijven goed spelen."

Misschien hopen op Spurs?

Maar in Leicester zullen ze misschien stiekem wel hopen op een zege van de Spurs. Dat betekent namelijk dat 'The Foxes' zaterdag in eigen huis een feestje kunnen vieren wanneer Everton op bezoek komt.

Een zege tegen 'The Toffees' betekent de eerste landstitel in de clubgeschiedenis. En dan zal Ranieri er wel bij zijn.

Stand Premier League per 01/05

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl