Patrick Kluivert tijdens een oefeninterland van Curaçao in Almere in mei 2015
NOS Voetbal

Kluivert keert terug bij Ajax als trainer A1

Patrick Kluivert gaat de komende twee seizoenen aan de slag als trainer van de A1 van Ajax. Kluivert zou een mondeling akkoord hebben bereikt met de Amsterdamse club, die hem komende week officieel hoopt te presenteren.

De 39-jarige oud-spits is momenteel bondscoach van Curaçao. Hij was eerder assistent-trainer bij Brisbane Roar en NEC en trainer van Jong FC Twente. Bij het WK van 2014 was hij actief als assistent van toenmalig bondscoach Louis van Gaal.

Kluivert nam negentien jaar geleden als speler afscheid van Ajax, waar hij bijna de hele jeugdopleiding doorliep. Hij schreef als 18-jarige spits geschiedenis door Ajax in 1995 met een puntertje tegen AC Milan de winst in de Champions League te bezorgen. De 79-voudig international speelde verder onder meer bij AC Milan, Barcelona en PSV en sloot zijn carrière in 2008 af bij Lille OSC.

Kluivert junior

Afgelopen week tekende de zoon van Kluivert, Justin, een driejarig contract bij Ajax. De 16-jarige Kluivert maakt dit seizoen deel uit van de B1, maar speelde ook al wedstrijden voor de A1.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl