Robin van Persie viert zijn doelpunt met Nani en Souza

Van Persie helpt Fenerbahçe aan belangrijke zege

Fenerbahçe heeft in de Turkse Süper Lig een belangrijke zege geboekt. Dankzij de 3-0 zege op Gaziantepspor verkleint de topclub uit Istanbul de achterstand tot drie punten op koploper Besiktas, waardoor de landstitel nog in zicht blijft.

Robin van Persie was de man van de wedstrijd met twee doelpunten. De voormalig spits van Feyenoord, Arsenal en Manchester United liet van zich spreken in de tweede helft. In de eerste helft had Simon Kjaer de score al geopend.

Veertien doelpunten

Van Persie, die de hele wedstrijd speelde, verdubbelde de voorsprong acht minuten na rust. Hij kreeg de bal aan de linkerkant in het strafschopgebied, dribbelde af op doelman Zydrunas Karcemarskas en met een mooie beweging zette hij hem op het verkeerde been. Tien minuten voor tijd maakte Van Persie zijn tweede doelpunt. Hij kopte een voorzet vanaf de linkerkant strak binnen. Het was zijn veertiende doelpunt van het seizoen.

Zaterdag wist Besiktas al met 4-0 te winnen van Kayserispor. Met nog drie wedstrijden te gaan is het verschil tussen de topclubs uit Istanbul drie punten. Het doelsaldo van Besiktas is ook nog iets beter dan dat van Fenerbahçe (+38 om +33).