Vivianne Miedema (r) viert samen met haar ploeggenoten de titel van Bayern München
NOS Voetbal

Bayern München 'Meisterin' na hattrick Miedema

Vivianne Miedema is met Bayern München voor het tweede jaar op rij landskampioen geworden van Duitsland. Met een hattrick had de negentienjarige spits van Oranje bovendien een groot aandeel in de beslissende 5-0 overwinning op Bayer Leverkusen.

De voetbalsters uit München werden vorig jaar voor het eerst sinds 1976 kampioen, mede dankzij de doelpunten van Miedema. "Vorig jaar had niemand verwacht dat we de titel zouden pakken; dit seizoen lag de druk bij ons en winnen we opnieuw", jubelde Miedema. "Dat is super."

De vrouwen van Bayern München hebben titelprolongatie sneller voor elkaar dan de mannen. Het vlaggenschip van de Duitse club kwam zaterdag tegen Borussia Mönchengladbach niet verder dan 1-1 en moest het kampioenschap daardoor nog even uitstellen.

Bayern München heeft voor 15 mei een huldiging in de stad op het programma staan, voor zowel de mannen als de vrouwen. Miedema zal dan in ieder geval op het bordes verschijnen. De kans is groot dat ze daar gezelschap krijgt van Arjen Robben.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl