Alexander Kristoff (r) de sterkste in Frankfurt
NOS Wielrennen

Tweede zege Kristoff in Rund um den Finanzplatz

Alexander Kristoff is in Frankfurt voor de tweede keer winnaar geworden van Rund um den Finanzplatz, voorheen bekend als Rund um den Henninger Turm. De Noor uit de Katjoesja-ploeg was in de 55ste editie na 207 kilometer de beste in een massasprint.

Maximilliano Richeze en Sam Bennett werden tweede en derde. Kristoff was ook winnaar in de laatste editie in 2014.

Vluchtpogingen waren er genoeg, maar de laatste 30 kilometer waren volledig vlak en de sprintersploegen hadden de touwtjes op dat terrein strak in handen. De Duitse tijdritspecialist Tony Martin probeerde het nog met nog vier kilometer te gaan. Katjoesja (Kristoff) en Bora (Bennett) riepen hem ruim voor de finish echter tot de orde.

Rentree Degenkolb

John Degenkolb keerde bij Rund um den Finanzplatz terug in het peloton. De Duitse sprinter, winnaar van de koers in 2011, stond sinds januari aan de kant na een trainingsongeval in Spanje.

Bij dat ongeluk werden zes renners van Giant-Alpecin aangereden door een auto. Degenkolb brak daarbij een onderarm en liep diverse snijwonden op die onder narcose moesten worden gehecht. Vijf operaties en 2,5 maand verder reed hij in Frankfurt weer een wedstrijd.

Nederlandse winnaars

Rund um den Finanzplatz werd in het verleden vier keer gewonnen door een Nederlander: Eddy Beugels (1968), Roy Schuiten (1975), Gerrie Knetemann (1977) en Karsten Kroon (2008).

Vorig jaar werd de wedstrijd afgelast. De Duitse politie vond in aanloop naar de koers een een bom in een huis in de omgeving van het parcours.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl