Nico Rosberg in Sotsji op weg naar de zege
NOS Sport

Rosberg opnieuw de beste, Verstappen haalt finish niet

Nico Rosberg heeft ook de vierde grand prix van het seizoen gewonnen. De Duitser, die van poleposition van start ging, kwam van start tot finish niet in de problemen. Zijn Mercedes-teamgenoot Lewis Hamilton werd na een mooie inhaalrace knap tweede. Max Verstappen haalde door motorproblemen het einde niet.

Het is de eerste keer dit seizoen dat de Nederlander geen WK-punten kan bijschrijven, iets wat hem zeker wel was gelukt als hij zijn motor niet had opgeblazen. Op het moment van stilvallen in de 35ste raceronde lag Verstappen namelijk op de zesde plaats.

Chaos bij start

Dat had Verstappen mede te danken aan de hectische start die ervoor zorgde dat de eerste bocht van de race voor enkelen ook de laatste was. Sebastian Vettel was de voornaamste vroege uitvaller, maar ook Nico Hulkenberg en Rio Haryanto konden naar binnen.

Daniil Kvyat, met een dubbele tik tegen Vettel de aanstichter van de crash, kon wel verder. De Rus kon in zijn thuisrace een goede klassering echter wel vergeten door de stop-and-go-penalty die hij kreeg.

Hamilton jaagt

Achter de langzaam uitlopende Rosberg werkte Hamilton zich in alle hectiek al snel op van de tiende naar de derde plaats. Na de eerste pitstops had hij ook Valtteri Bottas te pakken en kon de Brit zelfs als nummer twee de jacht op zijn teamgenoot inzetten.

Hamilton bracht zijn achterstand op Rosberg terug van dertien naar zeven seconden, maar door problemen met de waterdruk moest hij zijn jacht toch staken. De Duitser reed vervolgens onbedreigd naar de zege.

Nico Rosberg viert zijn winst

Met de laatste drie races van vorig seizoen meegeteld is het alweer de zevende overwinning op rij voor Rosberg, die ook ruim aan de leiding gaat in de WK-stand. Daarop klimt Kimi Räikkönen naar de derde plaats. Dat dankt de Fin aan de derde plaats in Rusland, zijn tweede podiumplaats van het jaar.

WK-stand

Coureurpunten
1.Nico Rosberg (Dui)100
2.Lewis Hamilton (GBr)57
3.Kimi Räikkönen (Fin)43
4.Daniel Ricciardo (Aus)36
5.Sebastian Vettel (Dui)33
6.Felipe Massa (Bra)32
7.Romain Grosjean (Fra)22
8.Daniil Kvyat (Rus)21
9.Valtteri Bottas (Fin)19
10.Max Verstappen (NED)13

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl