NOS Nieuws

Michel heropent Zaventem: Brussel toont zich weerbaar

Premier Michel heropent Zaventem

De Belgische premier Michel en de directeur van Brussels Airport Arnaud Feist hebben de vertrekhal van de luchthaven Zaventem officieel heropend.

Op 22 maart bliezen twee terroristen zichzelf op in de hal. Daarbij kwamen vijftien mensen om het leven en raakten tientallen mensen gewond. De hal raakte zwaar beschadigd.

"Vandaag toont Brussel zich weerbaar", zei Michel tijdens de openingsceremonie. "Die weerbaarheid toont dat ons land één front vormt tegen barbaren."

  • EPA
    De eerste passagier betreedt de gerenoveerde vertrekhal
  • EPA
    De eerste passagiers checken in
  • EPA
    Medewerkers van de luchthaven luisteren naar de toespraak van Michel
  • EPA
    De eerste passagiers van de drie vluchten lopen rond in de vertrekhal

Michel sprak zijn bewondering uit voor iedereen die geholpen heeft op het vliegveld. "Ze hebben onder moeilijke omstandigheden professioneel hun werk gedaan. Nu pakken ze de draad weer op, hoe moeilijk dat ook is."

"De nagedachtenis aan de slachtoffers weegt zwaar", zei Michel. "De herinnering aan de mannen, vrouwen en kinderen die hier gestorven zijn, leeft voort. We zijn getroffen, maar we zijn weer opgestaan."

Na de ceremonie mochten de eerste passagiers van drie vluchten inchecken in de gerenoveerde vertrekhal. Vanaf morgen wordt de check-in voor alle vluchten verdeeld over 111 balies in de heropende hal en de 36 balies in de tijdelijke vertrekhal. Daarmee wordt de capaciteit verhoogd tot 80 procent van het aantal passagiers van voor de aanslagen.

Het vliegveld hoopt in juni weer volledig open te zijn. Zaventem-directeur Feist kondigde een nieuw project aan voor de luchthaven. "Onze medewerkers zijn nu al bezig met de 'terminal of the future'. Deze vertrekhal zal nog aantrekkelijker worden en voorzien worden van de meest moderne technologieën."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl