NOS Wielrennen

Albasini wint slotrit, eindzege voor Quintana

Albasini wint laatste etappe in Romandië

Na zes dagen fietsen in de Zwitserse regen is Nairo Quintana de winnaar geworden van de Ronde van Romandië. De Colombiaan in dienst van Movistar legde de basis voor de eindzege in de tweede etappe. Hij won die etappe na een besluit van de jury; Zakarin werd gedeclasseerd na onregelmatig sprinten. Maar de tijdswinst die Quintana in die rit boekte op de concurrentie, was belangrijker en bleek uiteindelijk genoeg voor de eindoverwinning.

Ook in de twee tijdritten van 4 en 15 kilometer stond Quintana zijn mannetje. Hij eindigde respectievelijk als achttiende en zesde. Op papier de grootste concurrent van Quintana, de Brit Chris Froome, zag zijn klassement al vroeg deze week in rook opgaan door een lekke band. Froome liet lopen en kwam met een achterstand van meer dan zeventien minuten binnen.

Albasini wint nu wel

De laatste rit werd gewonnen door Michael Albasini. Hij won de sprint van een kleine kopgroep. Wilco Kelderman legde beslag op de derde plaats. Eerder in de etappe was het weer Froome die op avontuur ging. Hij kreeg negen man met zich mee. Daar bleven er in de finale vier van over. Naast Albasini en Kelderman waren dat Andrey Amador en Carlos Verona.

Exact een week geleden moest Albasini in de sprint nog zijn meerdere erkennen in Wout Poels. In de finale van Luik-Bastenaken-Luik was toen de Nederlander te sterk.

Tom Dumoulin

Tom Dumoulin was de beste Nederlander in Romandië. In beide tijdritten legde de renner van Giant-Alpecin beslag op de tweede plaats, achter Ion Izagirre en Thibaut Pinot. In de eindrangschikking vindt Dumoulin zichzelf terug op de vijfde stek. Bauke Mollema werd negende.

Aanstaande vrijdag mag Tom Dumoulin opnieuw zijn tijdritbenen tonen. Inzet is dan de eerste etappe van de Giro d'Italia in Apeldoorn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl