Danny van Poppel, vorig jaar nog voor Trek rijdend, boekte in Yorkshire zijn eerste zege namens Sky.
NOS Wielrennen

Van Poppel troeft Groenewegen af in Yorkshire

Danny van Poppel heeft de tweede rit in de Ronde van Yorkshire gewonnen. In de 136 kilometer lange etappe naar Doncaster troefde de Sky-renner rivaal Dylan Groenewegen van Lotto-Jumbo af in de massasprint.

De Fransman Nicolas Edet, vaak betrokken bij lange vluchten, koerste ook nu lang in het zicht van de camera's. Aanvankelijk reed hij alleen op kop, later kreeg hij gezelschap van zes renners, van wie drie er in de finale weer afhaakten. Op tien kilometer van de meet werd hij weer opgeraapt, samen met Josh Edmondson, Michael Morkov en Stijn Steels.

Finishfoto

Pas na bestudering van de finishfoto werd duidelijk dat Van Poppel, die vrijdag in de door Groenewegen gewonnen eerste etappe als vijfde over de streep was gekomen, als eerste zijn wiel over de streep had gedrukt. Het was de eerste zege van de sprinter in dienst van Sky.

"Ik had deze overwinning echt nodig", sprak de gelukkige winnaar. "Door een knieblessure kon ik nog niet veel wedstrijden fietsen. Het was pas mijn tiende race of zo. Ik denk dat ik nu terug op niveau ben."

Groenewegen verklaarde na afloop zich te hebben misrekend. "Ik dacht dat de streep iets verder lag. Daardoor twijfelde ik een seconde en konden de anderen een fietslengte voorsprong pakken. Maar op snelheid was ik vandaag weer de sterkste."

Schrale troost misschien, maar dankzij zijn tweede plaats behield Groenewegen wel de leiding in het algemeen klassement van de driedaagse wedstrijd, die zondag afsluit een etappe van bijna 200 kilometer van Middlesbrough naar Scarborough.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl