Antoine Griezmann viert de 1-0

Atlético maakt geen fout en houdt weer de nul

Atlético Madrid heeft in de strijd om de Spaanse titel geen fout gemaakt. De vechtmachine van de geschorste coach Diego Simeone won in het eigen Vicente Caldéron met 1-0 van Rayo Vallecano.

De bezoekers, die nog moeten vrezen voor degradatie, deden voor rust niet onder voor Atlético dat vanwege de Champions League-verplichtingen zonder aan aantal van zijn basiskrachten aantrad.

Koke, Fernando Torres en Antoine Griezmann werden na rust alsnog ingebracht. En dat had effect: bij zijn eerste balcontact na 34 seconden maakte Griezmann 1-0. In het vervolg liep het Simeone echter nog dun door de broek op de tribune.

Atlético hield voor de 34ste keer in 53 officiële wedstrijden dit seizoen de nul.

Gareth Bale maakte de enige treffer van de wedstrijd

Real Madrid mag dankzij een moeizame 1-0 uitzege eerder op de avond bij Real Sociedad nog hopen op de 33ste Spaanse landstitel. Zonder Cristiano Ronaldo en Karim Benzema dwong Real in de eerste helft weinig af. Alleen Gareth Bale zorgde met een schuivertje (ruim voorlangs) en twee kopballen (beide keren naast) voor gevaar.

Sociedad zette druk en wist het spel van de Koninklijke te ontregelen. Na rust werd de thuisploeg brutaler, maar weer was het Bale die een kans kreeg. De Brit kon doelman Geronimo Rulli van dichtbij niet passeren. De man van 100 miljoen hield de titeldroom met een harde kopbal, ruim tien minuten voor tijd, alsnog levend.