Bayern-coach Pep Guardiola baalt

Bayern München moet na remise kampioenschap uitstellen

Bayern München moet nog even wachten op de 26ste landstitel. Doordat de ploeg van trainer Josep Guardiola in eigen huis tegen Borussia Mönchengladbach niet verder kwam dan 1-1 en concurrent Borussia Dortmund wel wist te winnen, is het kampioenschap nog geen feit.

Guardiola begon de mogelijke kampioenswedstrijd opvallend genoeg met een B-elftal. Arturo Vidal, Robert Lewandowski, David Alaba, Douglas Costa, Philipp Lahm en Thiago moesten plaatsnemen op de reservebank.

Müller schiet Bayern vroeg op 1-0

Het leek er lang op dat feest zaterdag los kon barsten. Bayern kwam in de zesde minuut op voorsprong. Uit een hoekschop kopte Joshua Kimmich, waarna Thomas Müller de bal met een subtiel tikje achter Sommer werkte.

Bayern hield die voorsprong lang vast, Mönchengladbach, de nummer vijf van de Bundesliga, had geen zin om mee te werken aan een kampioensfeest. In de 72ste minuut resulteerde dat in de 1-1 van André Hahn. Bayern jaagde in de slotfase nog wel op de bevrijdende 2-1, maar een doelpunt bleef uit.

Dortmund op schot tegen Wolfsburg

Dortmund veegde in eigen stadion de vloer aan met Wolfsburg: 5-1. Daardoor speelt Wolfsburg, dit jaar groepswinnaar in de Champions League, volgend seizoen geen Europees voetbal.

Dortmund zat snel op rozen. Shinji Kagawa tikte na zeven minuten de 1-0 binnen, toen een mislukt schot van Henrikh Mkhitaryan bij hem in de voeten kwam. Twee minuten later stond het al 2-0 dankzij een schot van Adrián Ramos. Na een uur schoot Dortmund binnen vijf seconden vijf keer op doel, waarbij het vijfde schot van Marco Reus raak was: 3-0. Met twee treffers in twee minuten voerde invaller Pierre-Emerick Aubameyang de score verder op. André Schürrle verzachtte kort voor tijd de pijn van Wolfsburg.

Feestje bij Ingolstadt?

Bayern München heeft met nog twee wedstrijden te gaan vijf punten voorsprong op nummer twee Borussia Dortmund, dat met 5-1 te sterk was voor VfL Wolfsburg. Volgende week moet Bayern op bezoek bij Ingolstadt en dan is een gelijkspel wel voldoende om het landskampioenschap veilig te stellen.

Leverkusen in Champions League

Bayer Leverkusen plaatste zich voor de Champions League door met 2-1 te winnen van Hertha BSC. Brandt en Bender zetten Leverkusen op 2-0. Ibisevic deed nog wel wat terug, maar te weinig voor een punt.