NOS Wielrennen

Froome wint koninginnenrit in Romandië

Froome sterkste in koninginnenrit Romandië

Chris Froome heeft de vierde etappe in de Ronde van Romandië gewonnen. De Brit van Sky liet in de koninginnenrit over 173 kilometer zijn Amerikaanse vluchtgenoot Tejay van Garderen (BMC) achter op de slotklim en kwam solo over de meet. De Colombiaan Nairo Quintana van Movistar bleef in het bezit van de leiderstrui.

Tweevoudig winnaar Froome, die donderdag zeventien minuten verloor na een lekke band, meldde zich met Van Garderen op 30 kilometer van de meet bij twee vroege vluchters, toen de Barbouleusaz (8,9 km a 12%) voor de eerste keer werd opgediend. Bij de tweede beklimming sloeg Froome toe.

Mollema, Dumoulin in toptien

Achter Froome regende het demarrages, waarbij vooral Ilnoer Zakarin zich liet gelden. De Rus was 26 tellen verwijderd van de leiderstrui en probeerde een paar keer Quintana van zich af te schudden, maar die gaf geen duimbreed toe.

Zakarin greep ook net naast de bonficatieseconden. Tijdritwinnaar Thibaut Pinot pikte met de tweede plaats zes seconden mee en proloogwinnaar Jon Izagirre troefde de Rus af in de strijd om de derde plaats en pakte vier tellen.

Bauke Mollema werd zesde op vier seconden van de ritwinnaar. Tom Dumoulin kwam als elfde over de streep en verloor wat tijd, maar handhaafde zich op de vijfde plaats in het klassement. Ook Mollema staat met zijn negende plek nog binnen de toptien.