Den Bosch en Amsterdam naar finale play-offs

Den Bosch wint ook tweede duel van Laren

De hockeysters van Den Bosch en Amsterdam staan in de finale van de play-offs om het nationaal kampioenschap. Den Bosch won het tweede play-offduel van Laren met 3-1, Amsterdam was opnieuw te sterk voor SCHC: 2-0.

Den Bosch had het eerste duel met Laren al met 2-0 gewonnen. Laren moest dan ook winnen om een derde wedstrijd in de halve finale van de play-offs af te dwingen en zo te voorkomen dat Kim Lammers de laatste wedstrijd uit haar carrière zou spelen.

Maar Den Bosch kwam beter uit de startblokken en scoorde al snel. Na goed doorzetten van Marlies Verbruggen en weifelend optreden van de Larense keepster Joyce Sombroek kon Sian Keil uit de kluts de 1-0 binnentikken.

Kansen Lammers

De Larense hockeysters drongen vervolgens aan en Lammers had tot twee keer toe de gelijkmaker op haar stick, maar beide keren bracht de Bossche doelvrouw Josine Koning redding. Vlak voor rust verdubbelde Den Bosch de voorsprong door een benutte strafcorner van Maartje Paumen.

Een paar minuten na rust was het al 3-0: Lieke Hulsen tikte binnen na een pass van Lidewij Welten. Met nog tien minuten te spelen scoorde Fabienne Roosen nog voor Laren, maar daar bleef het verder bij. Het einde van de rijke hockeyloopbaan van Kim Lammers was daarmee een feit.

Amsterdam naar finale na zege op SCHC

Amsterdam-SCHC

Amsterdam was thuis met 2-0 te sterk voor SCHC, nadat de eerste wedstrijd in Bilthoven al een 3-2 zege had opgeleverd. Kitty van Male zette Amsterdam halverwege de eerste helft op voorsprong, na goed voorwerk van Kelly Jonker.

Ook na rust was Amsterdam de betere ploeg. Eva de Goede velde het vonnis over de finalist van vorig jaar door uit een strafcorner de 2-0 op het scorebord te zetten.