Een demonstrant houdt bij een bijeenkomst van Trump een bord omhoog
NOS Nieuws

Microsoft geeft Republikeinen geen geld meer

Technologiebedrijf Microsoft geeft dit jaar geen geld aan de Republikeinse partij. De Democraten kunnen wel een financiële bijdrage verwachten. The New York Times schrijft dat het besluit is genomen vanwege de steeds waarschijnlijk wordende nominatie van Donald Trump als de Republikeinse presidentskandidaat.

Het is in de VS gebruikelijk dat grote bedrijven aan beide partijen doneren om zo te voorkomen dat ze partijdig lijken. Microsoft deed dat vier jaar geleden ook. Toen kreeg de Republikeinse partij onder leiding van presidentskandidaat Mitt Romney nog een flinke financiële bijdrage.

Actiegroepen en andere organisaties lobbyen bij bedrijven om hun bijdrage aan de Republikeinen te beperken vanwege Trump. De miljardair is omstreden vanwege zijn controversiële en beledigende uitspraken over vrouwen en minderheden. Microsoft zal dit jaar zoals gebruikelijk wel software en technische ondersteuning ter beschikking stellen voor de Republikeinse conventie.

Coca-Cola, Google

Volgens een van de topmanagers bij Microsoft is de beslissing om alleen software en technische ondersteuning te leveren al in de herfst van het vorig jaar genomen. Zo zou het bedrijf willen voorkomen dat het beeld ontstaat dat het besluit is genomen omwille van Trump.

Meer partijen worstelen met de mogelijke nominatie van Trump. Coca-Cola heeft zijn financiële bijdrage aan beide partijen verlaagd ten opzichte van vier jaar geleden. Google daarentegen heeft laten weten zijn plannen niet aan te passen en de livestream van beide conventies te verzorgen. Of Google geld doneert aan de partij van Trump, wil het bedrijf niet zeggen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl