Fans van Leicester City op een volle tribune

Fan vergat 20 pond op Leicester te zetten

Morgen kan Leicester City kampioen worden, maar niet alle supporters zullen even blij zijn. Diehard-fan en Bloomberg-journalist John Micklethwaith zette twintig jaar lang aan het begin van het seizoen 20 pond in op zijn favoriete voetbalclub. Behalve vorig jaar zomer. Wordt Leicester kampioen, dan 'kost' zijn vergeetachtigheid hem 99.980 pond.

Een grote fout, noemt Micklethwaith het dan ook. Hij schrijft in een column voor Bloomberg dat hij was afgeleid door zijn verhuizing van Londen naar New York. Om te benadrukken dat hij niet uit zijn nek kletst, beschrijft hij hoe de bonnetjes van eerder op Leicester afgesloten weddenschappen de muren van zijn kantoor sieren.

Bono en de paus

Hij probeert zijn Amerikaanse collega's uit te leggen hoe groot wedkantoren aan het begin van het seizoen de kans achtten dat Leicester de titel in de Premier League pakt. Britse wedkantoren, zoals Ladbrokes, beloofden voor iedere ingelegde pond er 5000 uit te keren. Zelfs de lelijkste eendjes in de Major League Baseball krijgen slechts een notering van 500 tegen 1 dat ze de World Series winnen.

Om te benadrukken hoe waanzinnig klein de kans was, haalt Micklethwaith een andere weddenschap met een notering van 5000 tegen 1 aan. De kans dat Leicester kampioen zou worden, werd door Britse bookmakers even groot ingeschat als de kans dat U2-zanger Bono de volgende paus wordt.

Nog 24

Ladbrokes zegt dat er nog 24 Leicester-weddenschappen openstaan die aan het begin van het seizoen zijn afgesloten. Die kosten het wedkantoor bij uitbetaling zo'n drie miljoen pond. Ook wedkantoor William Hill kost het zo'n drie miljoen pond bij een kampioenschap van Leicester.

In totaal hadden bij Ladbrokes 47 mensen ingezet op een Leicester-kampioenschap met de kansen 5000 tegen 1. Naarmate het seizoen vorderde werd het steeds lucratiever voor de gokkers om de weddenschap af te laten kopen. Sommigen hebben zich dan ook laten uitbetalen. Een persoon heeft een bod van een wedkantoor voor 72.000 pond geaccepteerd. Hij had 50 pond ingezet.

Een ander die 20 pond had ingezet nam tien wedstrijden voor het einde genoegen met 29.000 pond. Er loopt nog een weddenschap van een dubbeltje. Die inzet levert 500 pond op. "De beste wijze waarop iemand ooit 10 pence heeft gebruikt", noemt Ladbrokes die weddenschap.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl