NOS Nieuws

Politieauto's rammen vluchtauto op A20

Vluchtauto klemgereden na achtervolging

Op de A20 bij Rotterdam hebben drie politieauto's vanochtend een verdachte auto geramd en klemgereden, na een wilde achtervolging vanuit de binnenstad. De politieactie vond plaats op de A20 van Hoek van Holland naar Gouda, ter hoogte van het Terbregseplein. De weg bleef enige tijd afgesloten.

De politie heeft de bestuurder, een 29-jarige man uit Moordrecht, ingerekend. De man gedroeg zich zo agressief, aldus de politie, dat er een hond en pepperspray zijn ingezet om hem te kunnen aanhouden. De arrestant moest zich in het ziekenhuis laten behandelen aan zijn verwondingen door hondenbeten. Twee vrouwen die bij de man in de auto zaten, zijn na korte tijd vrijgelaten.

Controle

De auto ging er vanochtend met hoge snelheid vandoor nadat agenten in het centrum van Rotterdam duidelijk hadden gemaakt dat ze het voertuig wilden controleren. Ze vermoedden dat de bestuurder te veel had gedronken. Na een achtervolging werd de auto tot stoppen gedwongen. Een eerste onderzoek heeft uitgewezen dat de automobilist inderdaad te veel alcohol op had.

De auto's liepen bij de politieactie forse schade op, waardoor het enige tijd duurde voordat de weg weer kon worden vrijgegeven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl