Luuk de Jong gooit ziel in zaligheid in de strijd voor goals
NOS Voetbal

De Jong: gefaald als we niet met de schaal staan

Om de landstitel te behouden is de opdracht voor PSV duidelijk: twee wedstrijden winnen en, als Ajax ook twee keer wint, het verschil in doelsaldo met Ajax (+50 PSV, +56 Ajax) wegwerken. In die drang naar goals wacht een belangrijke taak voor spits Luuk de Jong. "Ik geloof er nog steeds in."

De statistieken vertellen dat PSV vaak scoort in het openingskwartier. Dat zal zondag tegen Cambuur ook van essentieel belang zijn. De Jong: "We beginnen vaak goed aan wedstrijden. We spelen vaak aanvallend. Tegen Cambuur is het zaak om dat weer te doen. Snel scoren, de bal pakken en op jacht gaan naar de volgende treffer."

Te gejaagd

De Jong benadrukt dat winnen het belangrijkste is. Daarna telt pas de hoeveelheid doelpunten. "We moeten oppassen dat we niet met z'n allen naar voren rennen. Dat we te gejaagd worden en te graag willen scoren. We moeten voorkomen dat we een tegengoal krijgen."

Kampioen worden is het allerbelangrijkste.

Luuk de Jong

Topscorerstitel

Behalve de landstitel is De Jong ook nog in de race voor de topscorerstitel. De spits van PSV staat op 23 treffers, twee minder dan AZ-aanvaller Vincent Janssen. "Maar dat is voor mij van minder belang. Kampioen worden is het allerbelangrijkste", benadrukt De Jong.

"Als we straks niet met de schaal staan, hebben we gefaald. Topscorer worden is een mooie individuele prijs en natuurlijk wil ik veel scoren, maar het zegt me niet zoveel als we geen kampioen worden."

Topscorers eredivisie

SpelerClubGoals
1. Vincent JanssenAZ25
2. Luuk de Jong PSV23
3. Arek MilikAjax21
4. Dirk KuijtFeyenoord18

Kampioenen-broers

De laatste zes seizoenen werd altijd een van de broers De Jong kampioen. Luuk bij FC Twente en PSV, Siem lukte het vier seizoenen bij Ajax. "Zo zie je maar, het is altijd fijn om een De Jong in je team te hebben. Ik ga ervoor vechten om dat getal naar zeven te tillen."

De Jong: gefaald als we niet met de schaal staan

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl