NOS Nieuws

Dijsselbloem: geld voor knelpunten justitie

Het kabinet trekt extra geld uit om acute knelpunten op het gebied van veiligheid en asiel op te lossen. Minister Dijsselbloem zei dat na afloop van de ministerraad. De Tweede en Eerste Kamer hebben vaak aangedrongen op meer middelen voor veiligheid, politie en justitie.

Ook op andere punten komen er aanpassingen van de begroting van dit jaar. Dijsselbloem wilde er verder niet veel over kwijt. Waarschijnlijk komen minister Van der Steur en andere bewindslieden volgende week met meer details. De cijfers worden uitgewerkt in de Voorjaarsnota.

Grondverf

Het kabinet heeft ook gepraat over begroting voor 2017. Volgens premier Rutte staat de begroting voor volgend jaar in de grondverf. Hij erkende dat het geen gemakkelijk begrotingsjaar is, onder meer door lage inflatie en de stijgende ambtenarensalarissen. Maar het kabinet wil toch wat geld vrijmaken voor 'prioriteiten'. Rutte wilde daar niet over uitweiden, al erkende hij wel dat veiligheid en zorg erbij horen.

De besluiten worden in augustus genomen. Het kabinet kijkt ook dan pas welke gevolgen maatregelen hebben voor de koopkracht en de begroting wordt in september ingediend bij de Tweede Kamer.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl