De plek waar Saga Backman op straat werd doodgestoken door haar ex-vriend
In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS Nieuws

Hogere straf voor moord op Zweedse studente

In hoger beroep is een 23-jarige Utrechter veroordeeld tot twintig jaar cel voor moord op zijn ex-vriendin, de Zweedse studente Saga Backman. De straf valt twee jaar hoger uit dan het vonnis van de rechtbank. De man was zelf in beroep gegaan.

Sander V. wachtte de 19-jarige vrouw in september 2013 op bij haar huis in Den Bosch en viel haar aan met een mes. Daarom is volgens het hof sprake van voorbedachten rade, schrijft Omroep Brabant.

V. heeft zijn betrokkenheid altijd ontkend, maar getuigen uit de buurt hadden hem herkend. Op het achtergelaten mes zat dna van V. Ook werd bloed van het slachtoffer op zijn schoenen en horloge gevonden.

Aangifte

Backman had de relatie beëindigd, maar V. kon dat niet verkroppen. Een maand voor haar dood deed de studente aangifte bij de politie toen ze bedreigende sms-berichten van V. had ontvangen. Met de aangifte werd niks gedaan.

Toenmalig minister Opstelten bemoeide zich ook met de zaak. Hij vroeg de politie onderzoek te doen naar de aanloop van de dodelijke steekpartij.

Advertentie via Ster.nl