Vreugde bij Villarreal na de 1-0 tegen Liverpool

Villarreal verslaat Liverpool in blessuretijd

Villarreal heeft dankzij een doelpunt in blessuretijd de thuiswedstrijd tegen Liverpool in de halve eindstrijd van de Europa League met 1-0 gewonnen.

De beginfase was alleraardigst, met twee vol op de aanval spelende ploegen, een grote kans voor Liverpool en een paar mogelijkheden voor Villarreal.

De kans voor drievoudig winnaar Liverpool deed zich al na vijf minuten voor en was voor Joe Allen. Hij kreeg de bal in de buurt van de penaltystip voor zijn voeten, had de hoek voor het uitkiezen maar schoot de bal recht in de handen van doelman Sergio Asenjo.

Voor Villarreal, voor de vierde keer halvefinalist in de Europa League, was Roberto Soldado gevaarlijk. Na een minuut of tien volleerde hij de bal voorlangs en op slag van rust schoot hij rakelings naast.

Adrian Lopez maakte in blessuretijd de enige treffer

Invaller wordt matchwinner

Kort na rust was Cedric Bakambu dicht bij een treffer met een kopbal op de paal na een knappe corner van Jonathan Dos Santos. En aan de andere kant stond de paal een treffer van Liverpool in de weg bij een schot van Roberto Firmino.

Het tempo bleef hoog en de slotfase was ongemeen spannend. Zo hield doelman Simon Mignolet Bakambu van scoren af met een fraaie save en schoot Alberto Moreno bij een counter kort daarna net over namens Liverpool.

Blessuretijd

Mignolet was in de tweede minuut van de blessuretijd kansloos toen invaller Adrián Lopez van dichtbij kon inschieten na een voorzet op maat van Denis Suárez.