NOS Nieuws

Twentse bedrijven staan garant voor FC Twente

Twentse bedrijven staan voor miljoenen garant voor voetbalclub FC Twente. Volgens de club is er "voldoende werkkapitaal om de continuïteit te kunnen waarborgen".

De club denkt dat het hiermee tegemoet kan komen aan een belangrijke eis van de KNVB, zegt interim-directeur Onno Jacobs. "Met deze garantstelling kunnen wij tijdig een stevige financiële prognose afgeven aan de KNVB-licentiecommissie. Dat is essentieel in het behoud van onze licentie en daarmee dus voor onze toekomst."

Deze week maakte de club al bekend dat er een akkoord was met de belangrijkste schuldeisers. Er moest echter nog een garantstelling worden gevonden voor 12 miljoen euro. Voor welk bedrag de bedrijven precies garant staan en om welke bedrijven het gaat, is niet bekend gemaakt.

FC Twente zit sinds het voorjaar van 2014 in categorie 1 van het licentiesysteem van de KNVB, de categorie clubs waarvan de financiële huishouding als alarmerend wordt gezien. De club kreeg al drie keer puntenaftrek en moest in maart de jaarrekening 2014/2015 intrekken. De KNVB bepaalt in mei of FC Twente een proflicentie houdt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl