Personeeel dat op straat werd gezet, protesteerde over de verdwenen miljoenen bij Hilckmann
NOS Nieuws

Nijmeegse slachterij moet uitleggen waar de 21 miljoen van de gemeente is

Slachthuis Hilckmann in Nijmegen moet van de rechter verantwoording afleggen tegenover de gemeente wat er met de 21 miljoen euro is gebeurd, die het bedrijf had gekregen voor een verhuizing.

De gemeente had een kort geding aangespannen tegen de bedrijfsleiding om openheid te krijgen over het geld, nu het slachthuis is gesloten en de verhuizing van de baan is.

Voorschot

De gemeente Nijmegen had de bedrijfsgrond in 2015 voor ruim 27 miljoen euro gekocht. Het slachthuis kreeg een voorschot van 21 miljoen euro om te kunnen verhuizen naar Cuijk, met behoud van het personeel.

Nog voor de verhuizing is het slachthuis gesloten wegens verslechterde marktomstandigheden. Het bedrijf kon geen exportvergunning naar China krijgen, waardoor het bedrijf geen toekomst meer zou hebben. De verhuizing ging niet door en het personeel kwam alsnog op straat te staan.

Bodemprocedure

De gemeente wil nu weten wat er met het geld is gebeurd, dat bedoeld was voor de verhuizing. Uit de rechtszaak bleek dat zeker 11 miljoen euro besteed is aan het aflossen van schulden. Over de rest van het geld is nog onduidelijkheid.

De gemeente wil via een bodemprocedure het geld nog proberen terug te vorderen en eist daarnaast een boete voor het niet naleven van de gemaakte afspraken met betrekking tot de verhuizing.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl