Een actiefoto van Kiki Bertens tijdens de Fed Cup-ontmoeting tussen Frankrijk en Nederland
NOS Sport

Bertens na speech Sluiter in halve finales Rabat

Kiki Bertens staat in de halve finales van het WTA-toernooi in Rabat. De Zuid-Hollandse boekte op het Marokkaanse gravel een zwaarbevochten zege op Joelia Poetintseva uit Kazachstan: 6-3, 6-7 (4), 6-3.

De strijd tussen Bertens (WTA-97) en de als achtste geplaatste Poetintseva (WTA-55) ging gepaard met veel rally's, waarin de twee elkaar dikwijls tot het uiterste dreven.

Bertens was na het verlies van de tweede set het spoor even zichtbaar bijster. "Ik weet het niet meer", klonk de wanhoop in haar stem tegen coach Raemon Sluiter, die vervolgens met een tactisch pleidooi zijn pupil weer op de rit kreeg.

Kiki Bertens luistert naar de tactische tips van Raemon Sluiter tijdens haar duel met Poetintseva

Bertens brak de taaie Kazachse op 2-2 in de derde set en gaf die voorsprong niet meer weg. De moegestreden Poetintseva maakte op 3-5 te veel fouten, waardoor de Nederlandse zich nauwelijks hoefde in te spannen om de laatste punten binnen te halen.

Juni 2015

Onze landgenote speelt in de halve eindstrijd tegen de Nieuw-Zeelandse Marina Erakovic of de Servische Aleksandra Krunic. Het is voor het eerst sinds juni 2015 in Rosmalen dat Bertens bij de laatste vier op een WTA-toernooi staat.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl