Op de grachten in Amsterdam was het vanmorgen nog niet erg druk
NOS Nieuws

Zwolle houdt het droog, maar hoe is het in de rest van het land?

In Zwolle is het droog gebleven tijdens het bezoek van de koninklijke familie. Hoewel gevreesd werd voor een verregende Koningsdag, liet de zon zich zelfs af en toe zien in de hoofdstad van Overijssel. Hoe verloopt de dag in de rest van het land?

In het centrum van Amsterdam is het koud, maar overwegend droog. Door de kou is het lang niet zo druk als andere jaren. "Ik heb het met deze dag nog nooit zo rustig gezien op de Prinsengracht", zegt verslaggever Marc Hamer. Op de vrijmarkten passen de verkopers hun koopwaar aan. "We verkopen warme chocolademelk met slagroom. We hadden regen verwacht, maar het valt nog mee."

Een woordvoerder van de gemeente zegt tegen de lokale zender AT5 dat er inderdaad veel minder mensen in de hoofdstad zijn dan voorgaande jaren. Maar er is nog hoop. Op de Nieuwmarkt en op andere pleinen beginnen de eerste terrassen vol te raken. "We denken dat het later op de dag nog op gang komt."

In Rotterdam is het vooral erg koud vandaag. Volgens RTV Rijnmond komt de temperatuur niet boven de 9 graden uit en vallen er soms buien. Veel activiteiten ter gelegenheid van Koningsdag zijn daarom naar binnen verplaatst.

Net zo wisselvallig is het in Utrecht. De dag begon zonnig, maar inmiddels trekken er buien over de stad. Toch zijn er best veel mensen naar de binnenstad gekomen, meldt RTV Utrecht.

Door het weer blijft ook op het spoor de grote drukte vooralsnog uit. Volgens de NS is het veel rustiger dan andere jaren. Toch geldt er vandaag wel een aangepaste dienstregeling.

Spoorbeheerder ProRail houdt wel rekening met drukte later op de dag. De organisatie adviseert feestvierders hun treinreis goed te plannen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl