NOS Nieuws

Koud Zwolle loopt zich langzaam warm voor Koningsdag

  • NOS / Martijn Bink
    Vaker gesignaleerd bij oranje-evenementen
  • NOS / Martijn Bink
    Zwolle kleurt oranje en blauw
  • ANP
    De eerste oranjefans staan al klaar in Zwolle
  • NOS / Martine van de Vrede
    Het centrum is vrijgemaakt voor de komst van de koninklijke familie

Het was vanochtend vroeg nog rustig in Zwolle en dat had vooral te maken met het koude weer. Vergeleken met voorgaande jaren waren tussen 06.00 en 07.00 uur veel minder oranjefans naar de stad gekomen voor de officiële viering van Koningsdag.

De organisatoren verwachten dat het de komende uren alsnog druk wordt. Ze hebben goede hoop dat het tijdens het bezoek van het koningspaar droog blijft. Het bezoek van de jarige koning Willem-Alexander en koningin Máxima begint om 11.00 uur.

In het centrum is de stadsreiniging bezig om de laatste troep op straat op te ruimen. Een tribune die gisteravond nog werd gebruikt voor een aantal optredens, is vannacht afgebroken.

Volgens de organisatie viel het vanochtend vroeg enigszins mee met de kou. Toch zijn er tal van voorzorgsmaatregelen genomen om het voor de honderden gasten behaaglijk te maken. Er staan honderden paraplu's klaar, de stoeltjes zijn afgedekt en er is zelfs gedacht aan dekens.

Over de veiligheid rond het koninklijke bezoek aan Zwolle wil de organisatie weinig kwijt. Er is extra veel politie op de been en "alle maatregelen zijn prima op orde."

Koningsnacht rustiger dan normaal

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl