NOS Nieuws

Gewonden bij steekpartij Koningsnacht Nijmegen, gebied ontruimd

Na een steekpartij is een deel van het centrum in Nijmegen vannacht ontruimd

Bij een steekpartij in het centrum van Nijmegen zijn bij het vieren van Koningsnacht vier gewonden gevallen. De politie is nog op zoek naar de dader.

Het gebeurde even na 02.00 uur vannacht in het uitgaansgebied. Er waren op dat moment veel mensen op de been om Koningsnacht te vieren. Het gebied rond de plek waar het incident plaatsvond was enkele uren ontruimd. Duizenden mensen moesten vertrekken.

Wachten in cafés

De slachtoffers zijn naar het ziekenhuis gebracht. Het zijn twee mannen uit Veenendaal, een uit Wijchen en een uit Nijmegen. Twee van hen zijn weer naar huis, hun verwondingen vielen mee. Hoe de zwaar de verwondingen van de andere twee zijn, is niet bekend.

Ook over de toedracht van de steekpartij is nog niets bekend.

Het uitgaanspubliek moest na het incident in de cafés blijven wachten. Volgens enkele bezoekers mochten ze na ruim een uur naar buiten en moesten ze daarna het gebied meteen verlaten.

Achter in het café was niemand zich ervan bewust wat er speelde. De muziek ging gewoon door.

Martijn van den Aardweg, ooggetuige

"Het was onduidelijk voor bezoekers wat er aan de hand was. We zagen ambulances en een vriendin van mij had gezien dat er iemand was neergestoken", zegt ooggetuige Martijn van den Aardweg tegen de NOS. "Achter in het café was niemand zich ervan bewust wat er speelde. De muziek ging gewoon door."

De bezoekers mochten in eerste instantie het café niet meer uit vanwege hun veiligheid. "We mochten het café anderhalf uur lang niet verlaten en moesten daarna vertrekken", aldus Van den Aardweg.

De politie in Nijmegen kreeg bij de ontruiming hulp van agenten van buiten de stad, onder andere van de Landelijke Eenheid.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl