Vincent Kompany wint een duel van Casemiro
NOS Voetbal

City en Real scoren niet en vermaken ook niet

De eerste wedstrijd tussen Manchester City en Real Madrid in de halve finales van de Champions League heeft geen winnaar opgeleverd. Het teleurstellende duel eindigde in 0-0.

De 52.000 toeschouwers zorgden voor een prachtige ambiance, maar helaas werkten de spelers niet mee. Real, dat zonder de geblesseerde Cristiano Ronaldo aantrad, en City maakten er voor rust vooral een gevecht op het middenveld van. Niet een van de vier doelpogingen (twee om twee) was tussen de palen.

Cristiano Ronaldo zat vanwege een blessure niet bij de selectie, maar wel op de bank

Daarnaast onderscheidde Sergio Ramos zich in de eerste helft met een keiharde charge (geen kaart) en viel David Silva bij City uit met een hamstringblessure.

In de tweede helft bleven de teams ijzersterk verdedigen, al ontstonden er langzaam maar zeker scheurtjes in de defensieve bolwerken. Dat leverde na tien minuten zowaar een kansje op: Ramos kopte de bal in de handen van Joe Hart.

  • AFP
    Joe Hart redt op een schot van Pepe
  • AFP
    Kevin De Bruyne in actie tegen Real
  • AFP
    De trainers Zinedine Zidane en Manuel Pellegrini
  • AFP
    Gareth Bale bedankt het publiek

Bij City moest het vooral komen van Kevin De Bruyne. De Belg strooide met verfijnde passjes, maar op de beslissende momenten slaagde hij er maar niet in een medespeler te vinden.

In het laatste kwartier nam Real het heft in handen en de Spanjaarden waren een paar keer dicht bij een treffer. Jesé Rodríguez kopte de bal tegen de lat, Gareth Bale schoot naast en Casemiro, Pepe (vanaf een meter) en De Bruyne (vrije trap) stuitten op Hart.

Zidane wilde geen risico nemen met Ronaldo en Benzema

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl