Het hotel in Valkenburg waar de mannen naartoe gingen
NOS Nieuws

Taakstraffen voor laatste drie verdachten zedenzaak Valkenburg

In Maastricht zijn de laatste drie verdachten in de Valkenburgse zedenzaak veroordeeld. Ze kregen allemaal een onvoorwaardelijke celstraf van een dag. Daarnaast kregen twee van hen een taakstraf van 180 uur en één een taakstraf van 240 uur.

De rechtbank acht bewezen dat de mannen in 2014 in een hotel in Valkenburg seks hebben gehad met een meisje dat werkte onder de naam Kimberley. Ze was destijds 16 jaar maar had op internet gezegd dat ze 18 was.

De rechter oordeelt dat de mannen hadden kunnen weten dat ze minderjarig was.

Het liefst had de rechtbank een taakstraf opgelegd in combinatie met een voorwaardelijke gevangenisstraf, maar die mogelijkheid biedt de wet niet. Daarom is gebruik gemaakt van een uitzondering in de wet. De rechter veroordeelde de verdachten tot één dag cel en kon daardoor alsnog een taakstraf opleggen.

29 klanten

In totaal zijn 29 klanten van Kimberley voor de rechter verschenen. Twee verdachten werden vrijgesproken. De straffen (taakstraffen en celstraffen) vielen flink lager uit dan de eis van het Openbaar Ministerie. Twee verdachten pleegden zelfmoord, nog voor het tot een rechtszaak kwam.

De 21-jarige Armin A. die Kimberley op internet aanbood, kreeg vorig jaar al 2 jaar cel. Hij is veroordeeld voor het aanzetten van de minderjarige Kimberley tot seks.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl